SEC’ten Ethereum ETF için bir erteleme daha: Beklenen karar ne zaman gelecek?

3 ay önce

Investing.com – SEC, beklentiler doğrultusunda iki şirketin ortak ihraç talebi olan spot Ethereum ETF için erteleme kararı verdi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Invesco ve Galaxy Digital tarafından ihraç edilmek istenen spot Ethereum ETF başvurusunu da erteledi. Varlık yönetim şirketleri, ABD’de düzenlenmiş borsalarda işlem görecek ve Ethereum’a spot fiyatı üzerinden yatırım yapılmasına imkan tanınacak bir yatırım aracı teklif ediyor. Şu an ise kurumsal yatırımcılar, sadece CME’de işlem gören vadeli Ethereum işlemlerini dayanak olarak kullanan yatırımcı aracı yoluyla kripto paraya yatırım yapabiliyor. Spot ETH ETF’inin onaylanması ise Ethereum talebini artıracak bir faktör olarak varlık fiyatı için son derece olumlu olacağı düşünülüyor. 

Benzer etki spot Bitcoin ETF onayı sonrası olması bekleniyordu, ancak GBTC’deki itfalar geçen bir aylık süreçte Bitcoin fiyatını baskılarken beklenen yükseliş ivmesi henüz yakalanmadı. Grayscale, şimdi Ethereum Trust (ETHE) ürününü de ETF’e dönüştürmek için başvurdu. Benzer bi baskının Ethereum için de oluşup oluşmayacağı merak konusu. Bu arada Grayscale ile BlackRock’ın Ether ETF başvuruları hakkındaki karar da Ocak ayında ertelenmişti.

Ethereum fiyatı için kısa vadeli beklenti olumlu

Bloomberg analisti James Seyffart, gecikme kararını beklendiklerini söyledi. Seyffart, ertelemelerin önümüzdeki aylarda da devam edeceği öngörüsünde bulunurken onayın 23 Mayıs tarihinde gelebileceğini düşünüyor. Beklenti, ETH ETF’in yaza doğru onaylanması şeklinde yoğunlaşırken bazı uzmanlar, o tarihe kadar Ethereum fiyatının %70’e kadar yükselebileceği tahmininde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Standard Chartered, Ethereum için de kısa vadeli bir tahminde bulundu. Mayıs ayında gelmesi beklenen onaya kadar ETH fiyatının Bitcoin ETF’i bekleme dönemine benzer bir sürece gireceği ve önümüzdeki aylarda ETH’nin BTC’den daha iyi performans göstereceği öngörüsü paylaşıldı.

Ethereum, dün %3 yükselişle 2.370 dolardan kapanış görürken beklentiler doğrultusunda gelen SEC kararından etkilenmedi. Bugün ise güne hafif satıcılı başlayan kripto para, sabah saatlerinde 2.360 dolar bandında işlem görüyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın