Bitcoin’in önlenemez yükselişi: Yatırım şirketi uzmanından bir sonraki hedef

2 ay önce

Investing.com – Kripto para sektörü, ana varlıklarındaki artışların etkisiyle yükselmeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin bugün 58.000 doları aştı. eToro’da uzman kripto varlık analisti olan Simon Peters, fiyatta bu hafta ulaşılan, iki yılın zirvelerinin altını çizerek “Bitcoin için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolar, önümüzdeki haftalarda ulaşılabilecek kadar çarpıcı bir mesafede.” dedi.

“Bitcoin Pazartesi günü yükselişe geçerek Aralık 2021’den bu yana görülen en yüksek fiyata ulaştı. Bu hareketin arkasındaki itici güç hâlâ Bitcoin cash ETF’lerin (borsa yatırım fonları) onaylanmasının yarattığı etki. Bu araçlarla önemli miktarlarda Bitcoin satın alımı sürüyor.

Bitcoin cash ETF’ler, piyasaya sürüldüklerinden bu yana fonlar, bugün var olan tüm Bitcoin’lerin %3’ünden fazlasını temsil eden bir varlık biriktirdi. Bu dönüm noktası, Bitcoin’le ilişkilenmek isteyen kurumsal yatırımcıların eğilimindeki artışı vurguluyor. Bu eğilimin devam etmesini bekliyorum ve önümüzdeki haftalarda Bitcoin’in, (69.000 doları aşarak) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını görmemiz mümkün.

Talepteki bu artışa ek olarak arzda da bir incelme söz konusu. Yatırımcılar Bitcoin’lerini harcamak yerine ellerinde tutmaya devam ediyor. Şu anda dolaşımdaki tüm Bitcoin’lerin %70’i, bir yılı aşkın süredir hareket etmedi ve borsalarda satın alınabilecek miktar 2018’in başından bu yana en düşük seviyede.”

Peters “Ayrıca bu yıl Nisan ayında gerçekleşecek olan ödül yarılanması (halving) var, bu da Bitcoin enflasyon oranını yaklaşık %1,75’ten yaklaşık %0,87’ye düşürecek. Bu nedenle son dört yılda yaklaşık 1.314.000 Bitcoin’in dolaşıma girdiğini gördüğümüz yerde, Nisan ayından itibaren önümüzdeki dört yıl içinde yaklaşık 657.000 Bitcoin dolaşıma girecek.” diye ekledi.

“Yarılanma tarihsel olarak bir sonraki Bitcoin boğa piyasasının başlangıcını işaret etti ve tipik olarak o yıldan bu yana fiyat hareketi parabolik oldu. Mayıs 2020’de blok ödülünün son yarılanmasından bu yana Bitcoin fiyatı %600 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaştı.”

Peters, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu kez bu kadar önemli bir yüzdelik artış göreceğimizi tahmin etmemekle birlikte (genellikle yarılanmadan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar olan yüzdelik artış her döngüde azalmıştır), boğa piyasasının altı haneli rakamlarda bir yerde zirve yaptığını görmemiz oldukça olası.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın