Yapı Krediye Körfezden talip var

1 ay önce

Yapı Krediye Körfezden talip var

First Abu Dhabi Bank PJSC, Yapı Ve Kredi Bankasından potansiyel hisse alımı için görüşme yapıyor. Görüşmelerin erken aşamada olduğu belirtildi.

Bloomberge konuşan kaynaklar BAE’nin en büyük bankası FAB’ın Türkiye’de birden fazla bankanın sahipleriyle görüşme yaptığını belirtti.

FAB, Yapı Kredi ve Koç Holding konuya ilişkin Bloomberge yorum yapmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Haziran ayında Körfez bölgesini ziyaretinin ardından FAB Türkiyedeki varlıklarla ilgilenen son BAEli banka oldu. Daha önce Dubai Islamic Bank, TOM Grouptan yüzde 20 hisse alacağını açıklamıştı.

Körfez bankaları Türkiyeyi coğrafi yakınlığı, bankacılık sistemine aşinalığı ve 85 milyondan fazla nüfusu sebebiyle büyüme için potansiyel pazar olarak görüyor. BAEde 54 banka 9,5 milyonluk ülkeye hizmet ediyor.

Dubai merkezli Emirates NBD 2019da Denizbank’ı 2,8 milyar dolara satın almıştı. Suudi ve Kuveytli bankalar Türkiye’de uzun süredir bulunuyor. Suudi Arabistan’ın en büyük bankası National Commercial Bank Türkiye Finans Katılım Bankasının 2007de 1,08 milyar dolara satın almıştı. Kuwait Finance House ise 1989da Türkiye’de tamamına sahip olduğu Kuveyt Türk Katılım Bankasını kurmuştu.

Koç: Kamuya açıklama gerektirecek gelişme yok

Öte yandan Koç Holding konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, Abu Dabi merkezli FAB’ın Yapı Kredi ile hisse alımı görüşmeleri yürüttüğüne dair Bloomberg haberine ilişkin “Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılabilmekte” denildi.

Açıklamada “Bu kapsamda, medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak SPK Özel Durumlar Tebliği kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın