Borsa İstanbul’da her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor! İşte yeni yasaklar!

2 ay önce

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte yatırımcılar paralarını enflasyona karşı koruma hatta enflasyondan daha çok kazandıracak yatırım aracı arayışları devam ediyor. Bu yatırımların en başlarında bulunan Borsa İstanbul’a her geçen gün yeni düzenlemeler geliyor. Son olarak iki hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığın duyurdu.

9 Nisan 2024 seans sonuna kadar kredili işlem yasağı

Enflasyona karşı paralarını koruma hatta enflasyondan daha çok kazandıracak yatırım aracı arayışları devam ediyor. Bu yatırım araçlarını başında olan Borsa İstanbul’dan bir açıklama geldi. Yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nu (KAP) yapılan açıklamaya göre , Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) kararı uyarınca devreye alınan VBTS kapsamında Artemis Halı ve İz Yatırım Holding paylarına 9 Nisan 2024 seans sonuna kadar kredili işlem yasağı getirildi.

ARTMS.E ve IZINV.E payları 13/03/2024-09/04/2024 tarihleri arasında kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul Kamuyu Aydınlatma Platformu’nu (KAP) yapılan açıklamaya göre, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ARTMS.E ve IZINV.E payları 13/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir”  ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın