Rivian, yeni modeli R2’yi resmen tanıttı

2 ay önce

2026 yılında çıkış yapacak.

Elektrikli otomobil dünyasına R1S ve R1T ile giriş yapan Rivian, yeni model ailesini resmen tanıttı. Dün akşam düzenlenen lansmanda karşımıza çıkan R2 isimli yeni model, markanın giriş seviyesi temsilcisi olacak. R2, 2026 yılında çıkış yapacak ve 45.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Model; bir, iki ve üç motorlu seçenekleri ile satın alınabilecek. Tek motorlu R2, gücü sadece arka tekerlerinden alacak. Diğer iki seçenek ise standart olarak AWD sürüş ile geliyor. Her üç versiyonun da tek şarj ile “en az” 482 km menzil sunacağı açıklandı. En güçlü model ise 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlayabilecek.

Yeni SUV, kardeşlerinden bir hayli küçük. R2 sadece 4.71 m uzunluğa sahip. Bu da kendisinin aks aralığının 2.9 metre civarında olmasına olanak sağlamış. Tabii ki R1S’e görece arazide de pek yetenekli olduğu söylenemez. Yine de Rivian, bu konuda da bir şeyler yapmayı denemiş.

Örneğin R2‘nin yerden yaklaşık olarak 250 mm yüksek olduğunu söyleyelim. 25 derecelik yaklaşma ve 27 derecelik uzaklaşma açısı da cabası. Tabii bu rakamlar, R1S gibi daha arazi odaklı modellerin yanında çok dikkat çekici görünmüyor. Buna rağmen giriş seviyesi modeli araziye çıkartmak isteyenler rahat edebilecek.

R2, tasarım anlamında da Rivian’ın artık “geleneksel” olarak tanımlayabileceğimiz norm’larının dışına çıkmamış. Ön bölümde R1S ve R1T’den tanıdığımız yüzü görebiliyoruz. Arka bölümde de yine diğer Rivian modellerinde kullanılan tasarımın karbon kopyası mevcut. R2’yi özel kılan detaylardan biri ise görebildiğiniz her camın açılabiliyor oluşu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın