Borsa İstanbul’da 7 hisse güne tedbirle başlayacak

2 ay önce

Investing.com – Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamalarda 7 hissenin güne çeşitli tedbirlerle başlayacağı duyuruldu.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MAGEN, PAPIL ve SAMAT payları bugün seans başından 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

KAPLM paylarında bugünden itibaren 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

FONET ve SONME payları 07/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

İlgili paylarda halihazırda uygulanmakta olan kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

EUKYO payları 07/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek. EUKYO payında halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

MAGEN, PAPIL ve SAMAT payları dünkü işlemlerde düşüş eğilimini devam ettirdi. KAPLM ise dün de tavan fiyatından işlem gördü. FONET, 19 Şubat’tan bu yana tavan serisini devam ettiriyor. SONME ise iki günlük tavan hareketinin ardından dün taban fiyatına gerileyerek volatilitesini artırdı. EUKYO ise son iki işlem gününde %20 yükselişle yönünü yukarı çevirdi.

Bugün tedbir getirilen hisselerden 4’ü InvestingPro adil değer analizine göre aşırı değerli olarak değerlendirilirken 3’ünün adil değerinde olduğu öngörülüyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın