MicroStrategy, Bitcoin varlıklarını artırmaya devam ediyor: Yeni alım miktarı açıklandı

3 ay önce

Investing.com – MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, şirketinin Ocak ayında 850 Bitcoin daha aldığını ve BTC varlıklarının toplamda 190 bin BTC’ye ulaştığını duyurdu.

Halka açık şirketler arasında en çok Bitcoin sahibi şirket olan MicroStrategy, böylelikle bilançosunda 8,1 milyar dolarlık BTC tutmaya başladı. Şirketin dün açıklanan 4. çeyrek kazanç raporunda 2023 yılı boyunca alınan Bitcoin miktarı 56.650 olarak açıklandı. Alımların maliyeti ise Bitcoin başına 33.580 dolar olarak duyuruldu.

MicroStrategy, 2023 yılının son çeyreği için 132 milyon dolar gelir beklentisinin altında 124,5 milyon dolar gelir açıkladı. Şirket, çeyreklik dönem için 89,1 milyon dolar net kâr açıklarken geçen yılın aynı dönemindeki 249,7 milyon dolarlık zarara göre kâr kaleminde önemli bir gelişim gösterdi. MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, 2023 yılı performansına ilişkin açıklamasında pozitif eğilimin, yatırımcıların dijital dönüşüme daha çok önem vermeye başlamasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Saylor, aynı zamanda 2024’ü Bitcoin’in kurumsal düzeyde bir varlık sınıfı olarak doğum yılı olarak ilan etti.

MicroStrategy BTC yatırımıyla birlikte Bitcoin ekosistemini efektif kullanmak istiyor

2020 yılında Bitcoin alımı yapan ilk halka açık şirket olan MicroStrategy, aradan geçen süre zarfından istikrarlı alımlarına devam ederken şirketin hissesi de o dönemden bu yana teknoloji devlerinin performansını geride bırakarak %300’ün üzerinde değerlendi. 

Michael Saylor, Bitcoin ağıyla ilgili geleceğe dönük planlarından da bahsetti. Şirketin, önümüzdeki dönemlerde Bitcoin ekosistemindeki katılımcılarla ortak projeler yürüteceğini söyleyen Saylor, aynı zaman Bitcoin tabanlı katman-2 ağlarında yazılım geliştirmeye yönelik iş birlikleri düşündüklerini sözlerine ekledi. Son olarak Michael Saylor, MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımının devam edeceği mesajını verdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın