Dünya yazarı Ülker: Türk inşaat şirketleri ABD’de milyar dolarlık işlere imza atıyor

5 ay önce

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Türkiye’deki inşaat sektöründe yaşanan yavaşlama nedeniyle Türk şirketlerin ABD’ye kaydığını aktardı. 

Ülker bugünkü yazısında, “Son dönemde New York, Los Angeles, Florida üçgeninde konut projeleri üreten Türk şirketleri arasında ultra lüks gayrimenkul çalışmalarına imza atan da var, iş merkezi kuran da. Sabancı Ailesi’nden Bilgili Grubu’na, Okan Holding’ten Süzer Grubu’na, Doğuş Grubu’ndan Bayraktarlar Holding’e, Ant Yapı’dan Tepe İnşaat’a Türkiye’nin önde gelen şirketleri ABD’de konut geliştiriyor, başta turizm olmak üzere gayrimenkul projelerine imza atıyor.” dedi.

Ülker yazısında şu ifadeleri kullandı: 

“Özellikle ABD’nin en ünlü turizm destinasyonu Miami, bu alanda en fazla dikkat çeken bölge. Türk jet sosyetesinin ev alımında en cömert davrandığı Miami’de lüks konut projesine imza atan gayrimenkul şirketlerine Aksoy Holding de katılıyor.

Aksoy Holding, ABD’li ortağı Continuum Company ile birlikte, Miami’nin seçkin bölgelerinden North Bay Village’ın en yeni lüks projelerinden biri olmaya hazırlanan Continuum Club & Residences’ı yapmaya hazırlanıyor. ‘Continuum 2.0’ adıyla satışa çıkan projenin temeli ise 2024 yılında atılacak. Projede 198 konut yer alacak. Dairelerin fiyatı yaklaşık 1 milyon dolardan başlayacak.” 

Yorumlar

Bir yanıt yazın